Classic Kabelboom Company

Waar u de draad kwijt bent pakken wij hem weer op 

Speciaal / custom made

Classic Kabelboom Company kan voor uw rallyauto, raceauto of kitcar een passende kabelboom ontwerpen en vervaardigen. Vaak zijn de aanpassingen aan deze voertuigen te groot om een bestaande kabelboom te gebruiken en aan te passen. Veranderde locaties van componenten of extra verlichting vragen om een betrouwbare bedrading in elke omstandigheid. Een kabelboom op maat.


Een kabelboom op maat begint met het in kaart brengen van uw wensen. Aan de hand van de auto en onze adviezen wordt samen met u een plan gemaakt waar alle schakelingen, componenten en locaties beschreven worden. Met dit plan weet u o.a. precies welke schakelaar op welke plek wat doet in welke situatie. De componentkeuze is aan u maar wij kunnen u hier in adviseren. Daarna wordt met het bouwschema de kabelboom eerst in de auto gemaakt en worden de locaties van de aftakkingen en de draadlengtes bepaald. De kabelboom wordt in onze werkplaats afgewerkt en de verschillende connectors worden gemonteerd. Na de montage van de kabelboom in de auto worden alle functies getest.


Voorbeeld. De onderstaande Ford Escort Mk1 is omgebouwd naar een replica van een fabrieks rally auto uit 1972. De wens van deze klant was dat alle extra schakelaars, controle lampjes en zekeringen in het interieur dezelfde functie kregen als het origineel. Het uiterlijk van de kabelboom moest origineel lijken, dus met dezelfde grijze buiten isolatie wat destijds door Ford ook gebruikt werd. Qua originaliteit wilde de klant een paar concessies doen. Zo wilde hij een cleane look in de motorruimte. Er is toen gekozen om aan de linkerkant en aan de rechterkant een kabelboom te plaatsen, geen kabelboom langs het schutbord. Ook geen relais in de motorruimte. Op ons advies zijn er nu moderne relais op een locatie in het interieur geplaatst waar ze niet in het directe zicht zitten maar wel goed bereikbaar zijn.

Op locatie is aan de hand van het bouwschema de kabelboom eerst in de auto gemaakt en gepast. De gebruikte draadkleuren zijn origineel voor deze auto. Daarna is de kabelboom in onze werkplaats afgewerkt.

Voor deze auto zijn door ons ook de juiste schakelaars aangeschaft, nieuw dan wel gebruikt en schoongemaakt. De ampère meter is aangepast. Een originele wijzerplaat is in een nieuwe meter geplaatst. Voor de motor van deze auto is een moderne elektronische ontsteking uitgekozen. Alle zichtbare connectors zijn van uiterlijk zo origineel mogelijk. De connector voor de ontsteking is een moderne waterdichte uitvoering voor een betrouwbare verbinding. Deze waterdichte connectors zijn ook buiten de auto toegepast voor de extra verstralers en mistlampen, alleen konden deze hier uit het directe zicht worden geplaatst. 

 

Het passen van het links voor kabelboom deel.


Het passen van het links voor kabelboom deel.


Het passen van het links voor kabelboom deel.


Het afgewerkte en gemonteerde links voor kabelboom deel.


Het afgewerkte en gemonteerde links voor kabelboom deel.


Het passen van het rechts voor kabelboom deel.


Het afgewerkte en gemonteerde rechts voor kabelboom deel.


Het afgewerkte en gemonteerde rechts voor kabelboom deel.


Nieuwe koplamp connector en originele stadslicht fitting.


Waterdichte connectors verstralers niet in het directe zicht.


Verstraler kabelboompjes en connectors


Het passen en maken van de hoofd kabelboom.


De gemonteerde hoofdkabelboom.


Achteruitrijlamp.


Het passen van het achter kabelboom deel.


Het afgewerkte en gemonteerde achter kabelboom deel.


Accu kabels met klemmen.


Brandstofpompen aansluiting.


Hoofdkabelboom.


Aanrijdingsschakelaar en relais.


Hoofdkabelboom.


Aangepaste amperemeter aansluiting.


Connectors op schakelaars middenconsole.


Connectors op zekeringskasten middenconsole.


Het ingebouwde en geteste eindproduct.


De complete nieuwe kabelboom klaar voor montage.